I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, June 17, 2012

Watching Prometheus With Sisters


 Hari sabtu kali ni, mak, abah, Fatin dan Iman pagi-pagi lagi dah sibuk bersiap-siap nak pegi shopping. Nak beli baju kurung Fatin, si bakal guru yang nak berhias-hias di maktabnya. Hahaha.. Untunglah ada tukang sponsor. Aku ni dah keje, semua kene beli sendiri. Siap nak lunch kat luar tue.. !! Dan aku.. hanya sambung tidur. 

Petang, bersama-sama akak-akak sewarden berjimba-jimba tanpa anak-anak didik dengan gagah dan gigihnya. Hahaha..
"Sorry, papa, mama dan emak, nak jalan-jalan ye anak-anak". 
Jadi kami memilih untuk menonton wayang. Yezza !!

Filem yang dipilih - PROMETHEUS. Filem ini dipilih secara rawak memandangkan kami tidak memahami apa-apa bila melihat posternya. Atas sebab poster yang misteri itulah, filem ini berjaya menarik perhatian.

Filem ini menarik untuk ditonton. Seperti yang dijangka, dari minit terawal sehinggalah yang terakhir, otak kami bertiga sentiasa ligat berfikir. Berbekalkan ilmu biology, chemistery dan earth & space yang dipelajari di maktab dulu, saya mampu memahami cerita ini dengan berkesan.. hehehe..

Kesimpulannya, filem ini best walaupun terdapat elemen-elemen untuk mengugat pegangan akidah orang muslim. Nasib baik iman kami bertiga kuat dan mampu untuk menepisnya. Apa boleh buat, orang putih memang selalu2 tercari-cari Pencipta mereka. Bersyukurlah kita yang telah mendapat hidayah dari-Nya. Alhamdulillah.













Mereka berdua inilah teman aku di sekolah. Kami sama-sama warden di asrama, dan kami juga adik beradik yang kemana-mana pasti bertiga. Kiranya aku untung kan ?? Pergi mana-mana, ada jer yang tolong jaga kan??? hahaha..

Kepada bakal gelfren saya, tolong jangan jeles yer..?? Wakakakaka... 

p/s - kadang-kadang kita tak mampu memaksa orang sayangkan kita, melainkan kita menyediakan diri agar disayangi.

11 comments:

delarocha said...

dah lama tak tgk wayang

RazFiRa said...

mcm menarik jgk ea. bolehla nnt nak tgok

Edy Fee said...

tengok citer ken pandai tapis la..jgn terima je/...
byk citer yg pgruh buruk

aReLaN said...

aku pon tengok wayang gak tapi cite snow white la.dah lama kuar baru nak gi layan.aiyooo

aReLaN said...

aku pon tengok wayang gak tapi cite snow white la.dah lama kuar baru nak gi layan.aiyooo

HeNRieTTa JoSe said...

sronoknye kuar reramai camtu...rietta pown blom tgk lagi...tingin nak tgk snow white....huhuhu...

ellynadyra said...

hahahhahaha peringatan awal utk bakal gf

khaifaiz said...

best ek citer tu...

sarah zulk said...

iman kne kuat la kalo nak tgok citer ni? hu.. kne prepare dlu lah.. ;-)

MissButterfly said...

Memang tak faham lah kan kalau tgk poster je. Teringin jugak nak tengok ! =D

IntaNBerliaN said...

bodyguard pmpuan yer.. :-)