I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

Tarikh hari nie memang ummph! la.. 10.10.10.. hahaha!!

Jadi ramai la orang nak buat kenduri kawen anak masing2.. kenduri bertunang la.. mana anak2 masih kecik2 sibuk jugak la nak buat kenduri cukur jambul la..! berkhatan la! macam2 la.. Kan seronok kalau aku berpeluang bertunang, 10.10.10 lepas tu tahun depan kahwin, 11.11.11.. Lepas tu sepanjang 7 keturunan.., tarikh ni takkan ada orang orang yang dapat lupakan..!!

Tp aku hari ni.. ambik semangat tarikh 10.10.10 untuk berehat secukup-cukupnya.. Almaklumlah 6 hari dalam minggu ni aku sibuk bangun sebelum jam lapan nak g kuliah.... jadi hari ni la peluangnya nak bangun lambat2.. itupun tak leh nak lambat sgt.. pukul 8.30 g toilet.. sakit perut.. sebenarnya lebih kepada pedih hulu hati.. pedih tu beb!!

Apapun tido tak leh selamanyer nak tido.. nnt otak leh lembab. Hari ni semua orang sekitar aku sibuk.. Ada adik sendiri pun.. lebey penting kawan dari aku.. hahaha.. tak de la..!! Jadi aku tolong Nadiya Khalik g Bukit Jambul complex.. repair laptop dgn alter seluar.. dan makan sekali !! tp ntah macam mana terserempak pulak dgn couple yg dulu gaduh2 skrg dah baik.. hahaha.. (faza.. jgn marah k?) g bus stop tanpa hala tujuan.. apalagi aku ajak ar main bowling.. sekali jadi pulak diorang ni..


Main agak2 2 games... sampai tgn aku lenguh semacam.. 2 2 games tu kot aku menang !! tq korang berdua sebab bagi aku menang.. Nadiya jadi peneman aku..!! Lepas tu aku g nyanyi2 jap.. aku nyanyi lagu macam2.. mana yang lagu Nadiya tak nak nyanyi.. aku habiskan.. hahaha.. tp nyanyi lagu 'Enggan' best kot..!! hahaha..

Sebelum balik.. Nadiya beli burger.. dia tnya nak ke tak?? aku geleng2 kepala.. aku rasa cam tak nak sebab duit dah banyak habis.. die kira sampai 5.. aku masih tak nak.. time oak cik tu masak burger Nadiya tue, aku pun asyik tgok la tanda harga gerai tue.. sampai satu tahap aku tgok pak cik tu belah daging burger, siap bubuh lada sulah, bubuh kicap aper ntah yg bau wangi tue..?? .. sedap la pulak..!

'Pak cik.. BURGER daging SATU !!!!'

Aku dgn Nadiya bantai ketawa.. sah2 tak tahan dugaan... Bengong kan??? Agak la..
Malam baru makan kat kafe dengan adik kandung saya yang tercinta.. Cik Fatin Munira yang tak berapa setuju dgn gadis pilihan saya.. susah la kalau ada ramai sedara mara yang sama tempat blaja nie..?? Aku confius sekarang.. sgt2..!!

p/s - tahniah kat angkasawan negara, Dr. Sheikh Muszaphar Shukor.. sempena hari perkahwinan beliau..!! Selamat Pengantin Baru.. !!

2 comments:

KinosKoko said...

amboi wok..jalan sakan...

haha..
pape pun, enjoy la ya

CikGadis said...

akak nadiya tue chantek la =) nk knal ley?