I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, September 12, 2011

Field Trip - Cameron Highland



Sepanjang weekend yang lepas, aku bersama rakan-rakan dari kelas science yang lain telah pun berlepas ke Cameron highland untuk satu lawatan pembelajaran berkaitan teknologi persekitaran. Jadi Cameron Highland ni merupakan satu tempat yang sistematik untuk tujuan itu memandangkan teknologi pertaniannya yang pelbagai khusus untuk tanaman-tanaman temperat (musim sejuk)... hehehe.. dah macam pendahuluan karangan b.melayu SPM pulak kan?? hahaha..


Lawatan ni mungkin lawatan terakhir aku bersama kawan-kawan sebatch yang telah lima tahun bersama-sama. Semakin berakhirnya kursus perguruan, semakin menarik lawatan kami. Kalau dulu-dulu, masa mula2 masuk maktab.. lawatan kami, balik-balik perkhemahan. balik-balik masuk hutan, keluar hutan.. masuk laut, terjun laut.. panjat bukit, terjun bukit.. tak dapat la nak lawa-lawa masa lawatan.


Jadi dah sem-sem akhir-akhir ni lawatan kami sungguh berprestij.. hehehe..!!


Seronoknya berada di cameron, bagai rasa tak nak balik jer. Dengan suhu sejuknya.. huhu sungguh nyaman. Persekitaran menghijau jer.. Kadang-kadang fikir, kalau aku kene posting kat cameron pun best gak! mesti balik kampung, kulit aku cerah jer.. hahaha !!


Namun yang paling seronoknya, menghabiskan masa bersama-sama kawan-kawan dengan tawa hilai yang menghiburkan di samping melihat keindahan ciptaan tuhan yang bervariasi dan indah-indah belaka.


Semakin jauh berjalan, semakin luas pemandangan.. semakin banyak pengetahuan.

.

p/s - kepada adik bongsu, IMAN.. selamat menjawab kertas peperiksaan UPSR.. juga kepada seluruh anak-anak didik tahun 6, selamat berjaya. Doa sir ikhram ada selalu pada kamu semua yer !! Semoga ada jalan pada setiap kesukaran. Amin

.

24 comments:

adwafarahin said...

seronok cikgu berjalan2 yer :)

Umie Artoqiemie said...

wahh.. sejuk kat situ.

Edy Fee said...

iman- selemat berjaya upsr
...
best gak posting cameron sayur free...sejuk..kulit pon jd cerah nnt.hahahah
dekat dh ngan umah tu cameron.hahaha

Eazy Izzuddin said...

sudah lama tak ke sana...
dulu pergi
banyak dapat sayur2 free...
xD

ckLah said...

Inilah yang akan buat kita senyum2 sendiri kalau dah lama tinggalkan pengajian nanti...

IMANSHAH said...

saya pg tahun sudah, hujan tu

Azham Vosovic said...

OMG, Cameron Higlands sgt cantik.. tp da kurang sejuk kan?

Liyana Zahim said...

Trgnnye nk p sne.. Name nye dok phg tp tak pnh p pon.. Heheheh~ Bercanda dgn alam itu baik utk minda.. Ceh~

eqbalzack said...

salam,
abg eq tak pernah sampai cameron lagi..hehe

Fara E's said...

bestnyeee !

kimiez said...

Best g cameron tpi bile malam jadi xde pape lgsg..

A Crack Mirror said...

nampak lah...semakin hari semakin dewasa...tu yang makin tahun makin panjang langkah... ehehe..

khairul akmal bin azman said...

terbaik la cikgu..
xde buah tgn dr cameron ker?

::FAIZ FARISH:: said...

nice...

aziekz said...

sweet knangan tu,,nnt xder dah cmtu2,,,msg2 sbuk ngan kerjaya,,

semoga berjaya mnjadi cikgu yg disenangi semua.. :)

Fezul Fadhley said...

tempat sejuk!

Papa Mifz said...

planning anniversary nanti nak g Cameron gak....:)

liyana mohamad said...

wah, bestnyer jln2...
dh nk hbs ke kt mktb tu..??
next destination...??
hehhehee

~Nana 귀여운~ said...

peh...best kot jenjalan....

Maicher said...

wahhh s e r o n o k nyaaaa!
i can saw that all of you are so happy to be there!

untung la dah nak grad! hew hew hew

p/s:wish gud luck to Iman. Bbhaisyhah!

delarocha said...

sronok la p cameron

Suhami Ahmad said...

wah...yang gambo first tu dah macam model malaysia next top model tu...leh hello atok nih klu nak jadik peserta..hihi

Salwa said...

cameron highland sangat menarik. makan strawberry dye yg segar2..waa..sedappp.

afzan said...

aku gi cameroon macam gi ngeteh je. punyala dekat