I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, June 20, 2011

Pembukaan Semester Akhir Yang Psiko..



Kembali Ke Sekolah !!


Setelah berseronok-seronok bercuti tiga minggu, akhirnya cuti pun tamat dan aku perlu pula menghabiskan pengajian aku pada semester akhir ini. Super Senior tu beb!! haha.. Hari ini, kemasukan adik-adik junior yang baru. Mereka bakal mewarnai lagi dunia perguruan di maktab ibu kandung tercinta ini.. Tak sangka, pejam celik pejam celik.. sudah lima tahun aku mengabdikan diri menuntut di maktab ini atau nama penuhnya Institut Pendidikan Guru Kampus Pulau Pinang.


Pastinya seribu satu kenangan pasti terlakar dalam kamus hidup sepanjang pembelajaran di sini dan aku percaya berada di maktab ini berjaya mematangkan diri selain memperoleh berbagai-bagai ilmu baru dan pengalaman-pengalaman penting yang sudah semestinya indah untuk dikenang.. huhuhu !!


Hari ni.. pagi-pagi lagi kelas aku dah hingar-bingar dengan pelantikan organisasi baru kelas.. dan nampaknya aku berjaya meloloskan diri dari memegang apa-apa jawatan di dalam kelas.. hahaha !! Tahniah kepada Azurin sebagai ketua kelas yang baru, Zuliyana sebagai penolong ketua kelas.. dan Kak Fatin sebagai Bendahari.. keje elok2 yer.. nanti kalau aku ponteng2 kuliah, harap-harap korang buat-buat tak nampak je la yer...?? Tandakan saja aku hadir.. nanti aku belanja makan..!! hahaha...


.................................


Dan semester terakhir ni, kami semua terpaksa menyudahkan keje2 semester lepas dengan menyempurnakan artikel action research yang lengkap.. Secara jujur aku sangat risau dengan action research ni.. aku percaya tajuk action research aku okey.. cuma sumber-sumber yang ada untuk dirujuk sangat terhad..!! tu lah..!! sibuk sangat nak kaji pasal gender..??!!


Apapun, bila mendengar taklimat petang tadi.. Aku bertambah takut.. secara tak sedar perut aku memang senak-senak dibuatnya bila mendengar rentetan hidup aku dari hari ni sehinggalah akhir semester nanti.. macam-macam nak kene buat.. !! dan semuanya buat aku tak senang nak duduk..


Akhirnya aku berazam untuk memulakan pemurniaan draft-draft action research yang lepas.. namun hanya bertahan 10 minit sahaja.. kemudian aku bukak buku 'YASMIN AHMAD'S FILM'.. huh !! Mongabih kan bogeh yo..!! lopeh tu mulo la gaso macam nak tido yo den ni ha..!!


Tak po la sambung esok la yo.. hahaha !! Relax dulu.. gosok baju dan tido...


.
p/s - Kenapa sambutan minggu orientasi junior baru kali ni macam tak meriah jer.. tak sama cam zaman kami dulu2.. !!??
.

26 comments:

adwafarahin said...

hihi undi2 utk organisasi kelas comel je teringat zaman sekolah dlu
rinduuu!!

Reen Azreen said...

gud luck untok presentation action research..^^

ZWAN SABRI said...

masa zwan bwat research dulu, banyak gila grup yang propose nak bwat research pasai gender.. glamour sungguh isu gender ni.. HAHA

MySuaraBlog: Amaran Kepada Wanita Mengandung!

Effendi said...

Good Luck & Moga tabah hadapi sem yg mencabar..:)

Gen2Merah said...

waduh waduh.. baca entri ni tiba2 lak terkenang zaman kami di maktab dulu. penuh dengan memori yang indah.. selamat menghadapi dunia pendidikan ye

zazaw said...

ehehe
sir kalau ko wat research sal aku tk leh ker
ngahahahahha

::FAIZ FARISH:: said...

cantik tulisan tangan tu

amir aizat said...

goodluck!! mcm best jer bku yasmin ahamd tuh,hehe

Fyqa said...

ok wish luck 2 ;)

cik ziqa said...

gudluck jugak ! sama la kat poli, minggu suai kenal tuk junior ta best macam dulu . ta sporting langsung ~

Eazy Izzuddin said...

selamat kembali dan good luck ok..
;)

ZORA said...

semoga bjaya..:P

iKhRam said...

adwafarahin : memang comel adwa.. apatah lagi bila semua tolak menolak jawatan tue.. hahaha

iKhRam said...

Reen Azreen ; terima kasih.. tp tu la risau jugak nie.. huhuhu .. byk perkara yg nak ken betul kan?

iKhRam said...

ZWANSABRI : kalau kat maktab ni, jarang pulak orang nak buat research pasal gender.. sebab ramai suka g\research pasal strategi pengajaran..

iKhRam said...

Effendi ; insyaallah.. terima kasih.. doa2kan lah hati ini tabah yer..

iKhRam said...

Gen2Merah : oo.. pelajar maktab juga yer.. memang best kan jadi student maktab.. apapun terima kasih.. semoga kita sama2 tabah menjalani dunia pendidikan.. huhuhu

iKhRam said...

zazaw : nak buat research tentang kau tentang pe ek?? hahaha?? kenapa wanita sola begitu suka berblogging??? boleh tak? hahaha

iKhRam said...

FAIZFARISH : hahaha.. biasa2 jer.. tulisan pada catatan buku catatan.. tidaklah secantik mana..

iKhRam said...

Amir Aizat ; memang best.. !! kalau ada film2 beliau yg tak dapat kita tonton.. boleh la baca buku nie.. dia mereview film selain memberitahu tau kita apakah keunikan film2 Yasmin Ahmad..

iKhRam said...

Fyqa : terima kasih

iKhRam said...

cik ziqa ; itulah.. sambutan kali ni seseolah macam tiada apa2 yg berlaku.. kesian jugak kan?

iKhRam said...

Eazy Izzuddin ; selamat... huhuhu terima kasih..

iKhRam said...

ZORA : terima kasih

IMANSHAH said...

dah habis praktikum ke

iKhRam said...

IMANSHAH : setiap semester ada praktikum.. jadi praktikum yg ketiga dah abis pada hujung sem yg lepas..