I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, February 2, 2011

9 + 9 = 19


9 lelaki..
9 perempuan..
jumlahnya menjadi sembilan belas...
kalau tak percaya cuba kira kat gambar atas, cukup tak 19 ??
.
wahai bonda kami..
pn halizah..
kami seronok menjadi anak-anak didikmu..
terharu dengan perhatian yang cikgu beri..
tiada satu pun perkara remeh dari kami yang remeh di mata cikgu..
semuanya bermanfaat..
cikgu adalah bonda dan sahabat kami..
.
selepas ini..
setelah hampir lima tahun bergelumang sama..
berpecahlah kita mencari kejayaan sendiri..
namun percayalah..
perpisahan sementara ini benar-benar menguji
kasih sayang sesama kita..
biarlah kesibukan itu meredakan keadaan
meredakan kerinduan..
dan kalian semua adalah isi-isi penting
dalam kamus kehidupan,
milik ikhram "si budak nogori yang berceloteh"..
...
p/s - teringat jamuan kita sebelum praktikum.. teringat akan dialog pn halizah..
'bila saya makan nasi lemak ni, saya ingatkan kat you all.. jadi.. jadi saya harap u all suka lah.. bila saya makan nasi lemak ni.. saya suka, sebab tu saya fikir you all mesti suka.."
Terharu beb!!
.

21 comments:

maicher said...

aishhh...ermm cane bleh jadik semilan belas ehh??
hohoho

cha zainol said...

lihat wajah kita.itu bukan lakonan semata.tapi kesedihan nampak di mata. sekejap. 5 tahun. bila lagi akan jumpa ber19 begini.

sarah zulk said...

=) kenangan.. tak leh jual beli..

Eazy Izzuddin said...

oh rindu kenangan itu waktu zaman sekolah huk2

chEntA said...

selamat berpraktikum..=)
jasa seorng guru,mn mgkin kita lupa..
insyaAllah..=)

ShAwN said...

pn haliza jabatan math ke?huhu

IMANSHAH said...

esok2 ada lak gambar ikhram ngan anak mrid pulak..bahagia juga rasanya

ZWAN SABRI said...

owh.. sorang lagi tu pensyarah ek?

ANATI SOKI said...

hehehe. kelas anat prempuan banyak pada lelaki!!!

iKhRam said...

maicher : macam mana boleh jd 19 tu.. yang tu maicher kene fikir.. huhu.. jawapan dah ada dah !! hehehe

iKhRam said...

cha zainol: tak de sapa suke nak berlakon jadi sedey.. tp apa nak buat.. waktu yang bersisa ni baik kita guna dgn sebaik-baiknya..

iKhRam said...
This comment has been removed by the author.
iKhRam said...

sarah zulk: kalau ada pun yang nak beli.. sanggup ke nak jual..??

iKhRam said...

eazy izzuddin : apa nak buat ek kalau kita rindukan kenangan..?? kawan?? doakan mereka semua dalam keadaan yang baik2 saje.. insyaallah

iKhRam said...

chenta : terima kasih.. jasa guru sentiasa terpahat di jiwa.. biarpun hanya mengajar satu huruf..

iKhRam said...

shawn : bukan.. puan noorhalizah jabatan sains

iKhRam said...

IMANSHAH : Insyaalah.. selagi berhayat blog ini, kenangan bersama anak2 didik akan saya kongsikan bersama.. semoga kita saling berkongsi kegembiraan k?

iKhRam said...

zwan sabri : ye mr zwan.. 9 pelajar lelaki, 9 pelajar perempuan.. membentuk sembilan belas orang.. termasuklah pernsyarah tutor peribadi kami.. pn noorhalizah..

iKhRam said...

ANATI SOKI : semuanya sama rata.. nak bahagi kumpulan la paling senang..!! hahaha

Qamarul Sahid said...

wer aku kire ade 20 dohhhh.. seram~~ ha3

iKhRam said...

Qamarul Sahid : abang, hang jgn dok buat aku takuit... ghisau nie.. hhuhuhuhu...