I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, November 12, 2010

Ketenangan Itu Kita Yang Cari


ketenangan itu kita yang cari..
ketenangan itu tiba saat aku melihat keindahan ciptaan tuhan..
mendengar desiran ombak membelah pantai..
melihat birunya laut sebiru indahnya langit..
putihnya awan bak kekapas yang indah tergantung di langit..

ketenangan itu tiba saat2 aku membaca..
saat2 itu hanya bagai berkata2 di dalam diri ..
dan mencuba untuk memahami..
itulah sebenar2 masa yg aku luangkan untuk diri..

ketenangan itu tiba saat2 berdampingan dgn teman handai..
yang sama2 berbual, berketawa dan bersedih..
yang memberi pendengaran pada kegembiraan dan kesedihan..
memberi penglihatan kepada yang tersirat..

ketenangan itu tiba saat2 aku melihat wajah yg sgt2 aku sayang..
wajah yang aku cinta..
dan ketenangan itu hilang saat2 diri ini jauh dariNya
dan ketenangan itu sebenarnya tetap jualah kita yang mencarinya..
carilah disebalik pemberianNya..
amin..


p/s - aku dedikasikan ilham aku ini untuk adik fatin, dulah.. sepupu2 yg sgt saya sayang... ayong, angah, ira, alin... kawan2- afiq, abg fuad, kak fatin olrite, nadiya khalik, kok ana, cha zainol, zulie.. safini, sarah zulk.. zulfiqri zaroni, syu tarmizi, kepada akak2 saya.. dyana zulaikha, akak ida, akak sarimah.. kepada sahabat dunia akhirat, fikri.. dan untuk yang teristimewa.. gadis machoku.. hahahaha..!!
untuk mak abah.. ada lagi yg lain yang lagi teristimewa k? tunggu... hahaha...

8 comments:

Safini Yamin said...

aku suka blog ko yg baru nie..
mmg tersntuh la jiwa..huhuhu..
thnks coz ada gak name aku dlm blog ko..
trimas byk2 my fren..=)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

like juga hehe...


**selalu jer datang tp jd silent reader =)

iKhRam said...

pnie- ye ker.. saje menghargai ko yg tak putus2 menyokong akud alam menulis blog.. tq jugak

GKSB - ooo silent ek.. hahaha.. lepas ni kita rapat2 k? tq letak blog kat link tepi tu.. rasa2 dihargai..

White purple roses said...

jeles pulak bile tgk gmbr kt pulau n kat kedai buku tu.kene tgu sampai 26hb,hbs exam baru boleh g sana.rindu kt batu feringhi n borders qb..ngeee ;(

Tulip said...

waa...bestnya...
untuk adik2 junoir IPG KPP xd ke???
=(

iKhRam said...

hahaha... untuk adik ipgkpp.. mungkin hari2 lain... jgn risau, semua dpt.. hahaha..

Tulip said...

setia menanti...=D

sarah zulk said...

like...