I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, January 30, 2011

Mai Pekena Ayam Golek..


hari ni tuhan kurniakan rezeki..
g makan ayam golek..
bila makan ayam semata-mata cam nie..
dah rasa macam karnivor sgt pulak dah !!??
mengalahkan cik rimau..
tengah sedap2 makan..
tetiba mak aku, cik fuziah bersuara..
.
"walaupon kito ni oghang mlayu,
tp kito tak do gomar makan ayam golek macam ni kan?
kita lobeh gomar makan pizza walaupun kito bukan oghang itali.. kan? boto x?
.
lepas dengar mak aku cakap dialog kat atas
aku terus tergelak..
nampak sgt beliau tak gemar kat sini..
aku pun jawab..
.
"iyo la mak. lopeh ni jom la kito makan kek pizza, yo?"
.
nampaknyer ramai yg suka makan kat pizza..
sebab hidangannya lebih bersifat kekeluargaan..
betullah kata orang..
sharing is caring
sedulang pizza di kongsi bersama...
dari makan ayam cam karnivor macam ni ha.. !! huhuhu...
tp kadang2 nak rasa apa salahnye.. kan?
terima kasih abah!!
.

14 comments:

zakiranSiraj said...

ikram. hang ada 2 adik ke ipg? aku tak tau la pulak. ha ha ha

Qamarul Sahid said...

sampai hati abah ngn omak tak ajak pun abang..
ckp kat abah ngn omak chinese new year ni abg malas balik kampung!!! merajuk sebulan..

nub said...

nak gak wey. haha

IMANSHAH said...

sedap tu, saya memang suka hayam

sarah zulk said...

salam.. mkan dinner bersama fmily lepas lama tak jumpe mmg sronok tak kire ape pun menunye.. seronok2.. =)

iKhRam said...

zakiran siraj : sebenarnya ada ramai lagi adik2 aku kat ipg tu.. tapi tak dpt la nak bawak balik semua kat kmpg.. huhuhuh

iKhRam said...

Qamarul sahid : jgn la merajuk sampai tanak balik.. sebab lepas ni abah nak blanja shopping baju dan seluar.. kalau tak balik .. rugi la kau, bang!! hahaha

iKhRam said...

nub : nak?? boleh.. meh la datg seremban.. kenal dgn mak abah.. diorang yg blanja nie

iKhRam said...

IMANSHAH: OO.. suka ayam ek?? kalau mcm tu meh makan kat umah..mak saya masak nasi ayam puns edap jugak

iKhRam said...

sarah zulk : sebelm g makan ayamm golek ni.. dah makan puas2 kat uamh.. mmg seronok.. hahaha

ShAwN said...

wahhhh...syoookkk!!!ttbe aku lapar...hihihi

iKhRam said...

shawn : tak pe.. nnt elaun masuk.. g la makan! hahaha

ZWAN SABRI said...

Syok tengok gambaq2 tu semua..
Keluarga Bahagia.. ;)

iKhRam said...

zwan sabri : doa2kan la ye mr zwan sabri.. agar keluarga kami bahagia.. sehingga tamat riwayat hidup ini.. biar berkecai reput tubuh ini.. biarlah nama kami tetap kekal dalam bahagia.. amin