I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, January 19, 2011

Tanpa Kawan, Siapalah Kita..??


Pernahkah jalan yang haram itu kita lalui untuk ke destinasi halal yang ingin kita tujui..
itulah jalan yang kita harungi sekiranya ada antara kita punya kawan di sisi..
Kita akan jadi berani..
menempuh onak dan duri
..
Kami kenal
Kami faham
Kami gaduh
Kami sayang
manis, pahit, tawar, masam,payau, tengik.. semuanya kami kongsi..
biarkan semuanya jadi sebati..
dan
di maktab ibu kandung ini..
siapalah aku tanpa kawan-kawan..
dari kerdil menjadi gergasi..
.

17 comments:

Nana Liyana said...

yeahhh siapalah kita tanpa kawan :D kn ? kn ?

nub said...

sokong!! pukoi2 kawan yg kita sayang..whahaha

dayah SnoW Heuka said...

wahh!! kata y sgt besh.. tuh la kan.. tanpa kawan sape la kite.. dari diaorg la kite jd insan berjaya kan3x :D


New Entry "ada duit tak??"

Tulip said...

=D.....

ANATI SOKI said...

belajar mana2 pun cmtuh.. banyak keja perlu grouping. :) banyak perlu depend dengan kawan :)

airaniez wirdani said...

good..ramai kawan, hidup gembira..huhu

haninihanis said...

tapi susah na cari sahabat baik kn.

IMANSHAH said...

rindu kengkawan yang banyak membantu saya ketika mula2 menapak dalam bidang pendidikan ini..sekarang dah takde semuanya

iKhRam said...

Nana Liyana : yer.. betul tu.. kawan ni byk fungsinya..

iKhRam said...

nub : kok iye pun sokong.. jgn la sampai pukul kawan2.. hehehe

iKhRam said...

dayah snow heuka : kata2 yang best tu adalah dari pemerhatian dan rujukan kawan2 juga.. kadang2 kita trak sedar.. kawan2 juga tunjang keapda kejayaan kita.. dah besar2 ni mana sgt nak rujuk benda lain.. mesti kawan2 jadi rujukan kita.. lebih2 yg pandai2 tu.. baju kita cantik ke tak pun kita rujuk kawan2 buat masa sekarang ni

iKhRam said...

tulip: tu tanda setuju kan??

iKhRam said...

ANATI SOKI : betul tu.. kerja berkumpulan ni mana2 kat mktb ni perlukan.. faedahnya kemhiran berkomunikasi semakin meningkat.. dan kerja2 pun dapat diselesaikan dgn mudah

iKhRam said...

airaniez wirdani : betul.. ramai kawan kita berjaya.. sebab semuanya jadi mudah

iKhRam said...

haninis : saya percaya, kalau mahu mencari kawan yang baik.. adalah bermula dari kita dahulu.. perbaiki segala kelemahan diri.. insy. kita akan jumpa kawan yang baik.. kerana kawan yang baik adalah kawan yang sudi menerima kelebihan dan kelemahan kawannya juga

iKhRam said...

IMANSHAH : rindu juga teman2 sperjuang apatah lagi kawan baik saya.. patah tumbuh hilang berganti... serius, saya mula rindukan kawan2 saya..

Eazy Izzuddin said...

kawan karibku
teman ku juga..
teman sekelas ku juga...
xD