I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, December 29, 2010

GLAM Midvalley !!


kegembiraan pada hari itu..
aku biarkan gambar di atas itu sendiri yang bercerita..
berpeluang bersama adik2
merentasi dunia kota yang penuh dengan kemewahan
dunia yang penuh kesesakan manusiawi..
sungguh mengasyikkan dari pandangan mata.. dan hati
serta berdampingan bersama dua 'mawar'
mekar dan jelita ;
teman persekolahan yang akrab
dari dulu ;
dari zaman kanak-kanak.. menjengah ke alam remaja
dan kini berura-ura memasuki ke alam dewasa..
namun senyum dan tawa kita masih tidak juga berubah-ubah ritmanya..
..
dunia metropolitan ini tidak akan pernah berubah
semakin maju dan maju dan akan maju..
kita manusia seakan-akan turut berubah juga..
namun tali persahabatan itu janganlah kita ubah.. biarkan utuh..
ingin rasanya berkongsi..
satu dalam ribuan petua bersahabat.. yg jarang diperkatakan..
iaitu
gembira dengan kejayaan kawan-kawan
dengan memberjayakan diri sendiri dahulu..
baru hati redha untuk berkawan..
sehidup semati..
..
untuk adik2..
abang buat yang terbaik pada kalian kan?
sebab kalian adalah harta abg yang abg ada..
hubungan kita biar erat.. walaupun masing2 nanti punya kehidupan sendiri..
rasa seronok ini kita kongsi
biar sampai akhir hayat abg..
kerana itu yang abah dan emak mahukan dari kita bertiga..
kita gembira..
hasad dengki itu biar kita sendiri perhati bukan kita ikuti..
kerana ajaran agama..
ajaran mak abah
bukan sebegitu buruknya..
berjanjilah
jangan kita belot pada janji
serta belot pada hati kita sendiri..
kerana itu adalah pemusnah segala kasih sayang..
.
sehari di midvalley adalah cukup
untuk buat diri aku seperti orang yang berduit... hahaha !!
.
.
p/s - terima kasih Pak Ngah Farid... seorang yg baik budi kepada kami..
.

26 comments:

sarah zulk said...

sangat seronok.. thanks for inviting.. farhana, adik2 ko pun sporting2.. walau hujan, sesak dgn org ramai.. senyum sampai sekang aku... hehe..

iKhRam said...

serius aku letey sampai sekarang..
kalau la ada kerusi urut elektronik..
tp menghabiskan masa dgn orang2 yang menghargai kita.. memang best... letih tp bermakna.. serius..!!

terima kasih..
kalau tak kerana komitmen kepada persahabatan..
tak jumpa la kita sampai bila2..

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, becuti ngan adek ek? Bagus2..
btw, best2 ada banyak pic..
leyh cuci mata kat pic2 suma tuu.. HAHA

iKhRam said...

bercuti..??
hahaha.. bercuti jugak la..
dengan adik2 dan kawan2..
cuci mata??
cuci la.. sebab semua yg kat atas tu single2 lagi rasanya.. hahaha
termasuklah tuan punyer blog.. hahaha

terima kasih zwan sabri
kerana byk menyokong blog ni..

mia Olive said...

wahh..syoknyer dpt pegi jejalan ikhram..ada bear beso plak tu..best..best!

Budak Hati said...

terima kasih la ikram sebab belikan ak teddy yang besaq tu :P

iKhRam said...

mia olive : seronok jugak kak..
tp letey sket la.. sebab naik komuter.. kene berdiri lama2.. jalan satu mid..
sgt letey.. tp gembira

iKhRam said...

budak hati : abg nak yg mana.. tp bear2 kat sana kalau lepas pukul 12 die bernyawa tau.. nnt die smack down..
masa tu jgn jerit2 mintak tolong..

hahaha

Budak Hati said...

takpe2..de patuh kepada ak

iKhRam said...

budak hati : bear tu ker?? macam mana abg jinakkan die..?? ni mesti ada rahsia nie.. share la..

ANATI SOKI said...

wah!! ada adik ramai!!!! hehehehe...best! anat ada sorng je! yg tuh pun dah pning nk melayan

iKhRam said...

Anati soki : ramai... 2 orang.. itupun nak ramai lg kalau boleh.. sebab bosan la kalau bertiga saja...
sorang dah besar.. sorang dah besar..
tu la yg pening sket..
ahahahaha

Qamarul said...

pehhh adik turun mid tak bgatu...

Sha Shakina said...

btw, turun kl tak bg thu pun :( hehe.

iKhRam said...

Qamarul : mana leh btau... hahaha..
sebab abg g spore tak bgtau adik dan sedara mara..
kami risau abg hilang macam tu jer..
tp kitaorang g sekejap.. len kali klau g lagi kitaorang bgtau k?

iKhRam said...

sha shakina : alamak.. ingat nak senyap2.. tak pe.. nnt klau pegi lagi sekali.. saya bgtau.. k?

Nulia.Nadyra said...

Wah ... seronoknya dapat pergi becuti di midvalley !!!

Lama tak pergi KL , nanti kita buat konvo ramai-ramai ...mesti riuh ...^_^

zazaw said...

seronok lah kau jalan jalan an

safura zahari said...

wah sonok yek bergambar2.

iKhRam said...

Nulia. Nadyra : jom.. kita konvo ramai2 g kl..mmg akan riuh.. tpbuat time cuti skolah yer.. hahaha

iKhRam said...

zazaw : seronok... sampai semua dah lembik.. komuter kat mid sampai seremban.. memang sesak.. apatah lg sati train rosak lak....

rasa nak tercabut kaki.. tp best!!

iKhRam said...

safura zahari : memang seronok.. rasa macam model antarabangsa... hahaha

dayah SnoW Heuka said...

wahh beshnyee.. still rapat g ngn kawan2 lama.. :)

p/s: whoaa pndi en ikhram kita mengarang penuh ngn puitis heee

iKhRam said...

Dayah Snow Heuka : sgt lama kami berkawan.. saya ingat dari tahun 1999.. ketika baru berpindah ke sg buloh.. kemudian saya dah berpindah ke merata2.. tp kami tetap berkawan.. berhubung..

mengarang dgn penuh puitis??
sebenarnya saya suka menyelitkan nilai2 pengajaran dalam apa yg saya tulis.. semua ni ada kaitan dgn dunia realiti saya..

sebab tu mudah untk memahaminya kan?

yang benar
ikhram

Qamarul said...

tak pyh laa susah2.. abg mne biase g tmpat2 camtue.. abg slalu g uptown jer.. maklum laa sara hidup kat bandar tinggi..

iKhRam said...

Qamarul : ala.. bukan kita slalu ker g tmpat cam tu kalau cuti2.. abag lupa nie..

bang..
baju2 kat uptown pun cantik2 gak.. nmpak cam ori..

yang benar
ikhram